Регистър на общините

ОБЩИНА СТРЕЛЧА, Град Стрелча

община стрелча

община стрелча, стрелча

Галерия

ОБЩИНА СТРЕЛЧА
ОБЩИНА СТРЕЛЧА
ОБЩИНА СТРЕЛЧА
ОБЩИНА СТРЕЛЧА
ОБЩИНА СТРЕЛЧА
ОБЩИНА СТРЕЛЧА

ОБЩИНА СТРЕЛЧА
Информация

СТРЕЛЧА

Община Стрелча е разположена в Южна България.

 

Общината е една от съставните за Област Пазарджик. Общинската администрация заема площ от 224,46 кв. км. В състава на община Стрелча се включват 5 населени места. Територията на общината се намира в най-големия розопроизводителен район на страната ни.


Административният и общински център на общината е едноименният град Стрелча.


Стрелча предоставя големи възможности за активна почивка. Находящите се на територията на общината естествени минерални извори, са подходящи за лечение на редица заболявания. Туристическата дейност се развива през цялата година.


Населеното място е официално обявено за град и курорт през 1969 година.


На територията на община Стрелча са запазени следи от присъствието на праисторически хора - траки, славяни, византийци, римляни и българи.


Град Стрелча е изходен пункт за туристически маршрути в Същинска Средна гора. Пътищата водят до известни природни и исторически обекти, сред които - Панагюрище, Копривщица, Хисаря, Карлово, връх Влък, Барикадите, връх Богдан, Каменната приказка, Крепостите и други.

Контакти

ОБЩИНА СТРЕЛЧА

Град Стрелча, Община Стрелча, пл. Дружба №2
Телефон: 035322020
Факс: 035322011
Интернет сайт: 

Още Общини в

ОБЩИНА СТРЕЛЧА

ОБЩИНА СТРЕЛЧА

Община Стрелча е разположена в Южна България. Общината е една от съставните за Област Пазарджик. Общинската администрация заема площ от 224,46 кв. км. В състава на община Стрелча се включват