Регистър на общините

ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА, Град Стара Загора

община стара загора

община стара загора, стара загора

Галерия

ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА

ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
Информация

СТАРА ЗАГОРА


Община Стара Загора се намира в Южна Централна България.

 


Разположена е върху площ от 1019,4 кв. км. Местоположението на общината е на кръстопът между Севера и Юга, Запада и Изтока. В състава на община Стара Загора се включват общо 52 населени места.

 


Административният център на общината е едноименният град Стара Загора.

 


Община Стара Загора граничи с община Нова Загора на изток, с община Раднево на югоизток, с община Опан и община Димитровград на югозапад, с община Чирпан на югозапад, с община Братя Даскалови на северозапад, с община Мъглиж, Казанлък и Николаево на север и с община Гурково на североизток.

 


Добре изградените автомобилен и жп транспорт осигуряват добри възможности за успешни контакти със страни от Европа, Близкия и Среден Изток.

 


Територията на общината се пресича от главни пътища от Републиканската пътна мрежа.

 


Община Стара Загора е стратегически център както за България, така и за Балканския полуостров. Транспортно-географското разположение на административния център - град Стара Загора е сред най-важните предимства на общината.

 


Официалният празник на град Стара Загора е на 5 Октомври, тогава се отбелязва Денят на Стара Загора. Честванията и празничната програма се организират от общината.

Контакти

ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА

Град Стара Загора, Община Стара Загора, бул. Цар Симеон Велики № 107
Телефон: 042614614
Факс: 042259132
Интернет сайт: 

Още Общини в

ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА

ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА

Община Стара Загора се намира в Южна Централна България. Разположена е върху площ от 1019,4 кв. км. Местоположението на общината е на кръстопът между Севера и Юга, Запада и Изтока. В състава

ОБЩИНА ЕЛХОВО

ОБЩИНА ЕЛХОВО

Община Елхово се намира в югоизточната част на Република България. Тя е включена в административно-териториалните граници на област Ямбол. На югозапад границата й е с община Тополовград, Хасковска обл